Качинський дав старт виборчим кампаніям для правлячої партії у Польщі

Качинський дав старт виборчим кампаніям для правлячої партії у Польщі

Укрінформ
Лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський дав старт двом виборчим кампаніям для своєї партії в 2019 році: до Європарламенту у травні, та до парламенту країни восени цього року.

Під час суботнього з’їзду PiS також представлено програму дій, зокрема п’ять пунктів нових дій уряду на найближчу перспективу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми розпочинаємо виборчу кампанію 2019 року: вона буде у двох турах. Кожна з них є важливою, але восени - найважливіша”, - заявив Качинський.

Читайте також: Туск: Чим кращими є відносини з Україною, тим безпечнішою є Польща

Він представив п’ять пунктів соціальної програми PiS перед виборами. Зокрема, пропонується виплачувати матеріальну допомогу на кожну новонароджену дитину за програмою 500+ (3,5 тис. грн – ред.), запровадити 13-ту пенсію у розмірі 1,1 тис. злотих (7,7 тис. грн) для кожного пенсіонера, скасувати податок з фізичних осіб для молоді до 26-го року життя, відновити скасовані автобусні сполучення в регіонах.

Глава польського уряду Матеуш Моравецький зазначив, що загальна вартість нових програм становитиме 30-40 млрд злотих на рік (7,8 – 10,5 млрд дол.). Він наголосив, що осінні парламентські вибори будуть найважливішими за останні 30 років.

Як повідомляв Укрінформ, партія “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського спільно з коаліційними партіями “Солідарна Польща” та “Порозуміння”, що входять до правоконсервативної “Об’єднаної правиці” продовжує зберігати впевнене лідерство за підтримкою населення. Про це свідчать дані опитувань Центру досліджень громадської думки (CBOS) і центру Kantar Public, які було проведено у першій половині лютого.

Читайте також: У Варшаві вшанували героїв Небесної сотні

Згідно з опитуванням CBOS, якщо вибори до Сейму Польщі відбулися б у лютому, то за PiS проголосувало б 40% респондентів. Партія Качинського випередила б найбільшу опозиційну партію “Громадянська платформа” (РО) – 15% та новостворену партію лівого спрямування Wiosna (Весна) – 10%. Крім того, 5-відсотковий виборчий бар’єр змогли б перетнути також радикальний рух Kukiz’15 та Польська селянська партія – по 5%.

Водночас за даними Kantar Public, за “Об’єднану правицю” проголосували б зараз 34% опитаних, за РО – 20%, “Весну” - 10%, Kukiz’15 – 6%, Союз демократичної лівиці – 5%.

Парламентські вибори в Польщі відбудуться восени цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-