Розвідка попередила канадців про загрозу кібератак під час виборів

Розвідка попередила канадців про загрозу кібератак під час виборів

Укрінформ
Канадцям варто бути готовими до кібернетичного втручання з-за кордону під час парламентських виборів у жовтні цього року.

Про це йдеться у доповіді Канадського центру кібербезпеки, з якою ознайомився кореспондент Укрінформу.

“Ми вбачаємо дуже вірогідним, що канадські виборці стикнуться з певним іноземним кібернетичним втручанням, пов’язаним із парламентськими виборами 2019 року. Однак наразі малоймовірно, що це іноземне кібервтручання буде співмірним із російськими діями проти президентських виборів у США в 2016-му”, - зазначається у доповіді.

Читайте також: Російських хакерів підозрюють в організації кібератак на сайти ЦВК і МВС Болгарії

Дослідники стверджують, що проти канадців діятимуть тими самими методами, що й проти громадян інших розвинених демократій.

“Іноземні супротивники намагалися вплинути на думки та рішення виборців, зосереджуючи увагу на суперечних соціальних та політичних питаннях, збільшуючи популярність однієї партії на противагу іншій або намагаючись змінити публічні заяви та погляди кандидата”, - стверджується у документі.

Канадський центр кібербезпеки було створено минулого року для допомоги в боротьбі з кібернетичними викликами, що постають перед країною. Він почав роботу у рамках Центру безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, захист урядових електронних інформаційних і комунікаційних мереж, а також криптографію.

Наступні парламентські вибори в Канаді відбудуться 21 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-