Російських хакерів підозрюють в організації кібератак на сайти ЦВК і МВС Болгарії

Російських хакерів підозрюють в організації кібератак на сайти ЦВК і МВС Болгарії

Укрінформ
Російська група хакерів Fancy bear числиться серед основних підозрюваних в організації кібератак на сайти Центрвиборчкому, МВС та інших державних інститутів під час проведення місцевих виборів в Болгарії в 2015 році.

Про це заявив начальник управління з протидії кіберзлочинності МВС Болгарії Явір Колєв під час  конференції «Кіберзлочинність в Євросоюзі: як запобігти зростаючі загрози», що проходила в Софії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Група пов'язана з військовою розвідкою Росії і підозрюється в організації низки атак на болгарські сайти в 2015 році, під час проведення місцевих виборів, а також в маніпуляціях під час виборчої кампанії в США», - заявив Колев.

Раніше голова Комісії по громадському порядку парламенту Болгарії, заступник голови правлячої партії ГЕРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) Цветан Цветанов також підкреслив, що Росія найчастіше згадувалася на Софійській конференції як державу, яка може втручатися в що відбуваються в країнах Євросоюзу вибори, в тому числі і вибори в Європарламент.

Читайте також: Хакери з КНДР два роки обкрадали криптовалютные біржі

За словами Цветанова, втручання у вибори відбувається лише тому, що в світі є країни, не зацікавлені в тому, щоб Європейський союз став серйозним геополітичним гравцем.

У конференції брала участь єврокомісар з питань цифрової економіки Марія Габріель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-