Нідерланди погоджуються на відтермінування Brexit

Нідерланди погоджуються на відтермінування Brexit

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок заявив, що в інтересах Нідерландів запобігти жорсткому Brexit, і якщо Британії потрібно більше часу, Нідерланди не відмовлять їй у цьому.
Про це він заявив 9 квітня напочатку зустрічі міністрів закордонних справ у Люксембурзі, повідомляє NOS.

"Якщо відтермінування сприяє гарному рішенню, Нідерланди підтримують", - сказав Блок, підкресливши, що виступає за "регульований Brexit".

Він також визнає, що між країнами ЄС є певні відмінності, але йому важко уявити, що ЄС не хоче співпрацювати з Великобританією, піти їй на зустріч, "але продовження означає участь у європейських виборах", - сказав Блок.

Читайте також: Парламент Британії офіційно відтермінував Brexit

Як повідомляв Укрінформ, палата громад британського парламенту затвердила закон, який зобов'язує британську владу попросити нову відстрочку виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Закон був розроблений лейбористкою Іветт Купер і консерватором Олівером Летвіном.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей повинна назвати новий крайній термін виходу країни зі складу ЄС, потім його має схвалити парламент, після чого запит буде переданий до Європейського Союзу.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила в ЄС запит про продовження відстрочки Brexit до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-