У когнітивній війні РФ задіяла навіть зірок Голлівуду як “корисних ідіотів”

У когнітивній війні РФ задіяла навіть зірок Голлівуду як “корисних ідіотів”

Укрінформ
Міжнародна спільнота недооцінює когнітивний вплив Російської Федерації, де в хід йде все - від медіа, експертів та ГО до зірок Голлівуду в якості «корисних ідіотів».

Таку думку висловила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова під час публічного обговорення на тему «На шляху до Торонто - українське громадянське суспільство та інформаційна стійкість через п'ять років після Майдану» у Брюсселі (Королівство Бельгія), повідомляє прес-служба МІП.

«Міжнародна спільнота недооцінює когнітивних впливів, через які дуже швидко змінюються свідомість та формуються нові ідентичності. Захід здебільшого фокусується на кібер-компоненті, коли мова йде про інфобезпеку. Втім досвід України чітко показує, що когнітивна війна Росії, де в хід йде все - від медіа, експертів та ГО до зірок Голлівуду в якості «корисних ідіотів», - є відносно дешевим способом впливати на світ та окремі країни. Мета - реалізація контролю, втручання та імперської мрії «великої Росії», - зазначила Джапарова.

Читайте також: Окупанти РФ кидають до в'язниць просто через наявність українського паспорта - Джапарова

Окрему увагу вона приділила репресивним діям РФ в окупованому Криму, де "зачистили" класичну незалежну журналістику, а тепер репресують громадянських журналістів.

Участь у заході також взяла голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, депутати Європарламенту, експерти, журналісти та громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-