Єврокомісія закликала партії до прозорості перед виборами  Європарламенту

Єврокомісія закликала партії до прозорості перед виборами Європарламенту

Укрінформ
Єврокомісія закликала політичні партії в країнах ЄС об'єднати зусилля задля забезпечення вільних та справедливих виборів до Європейського парламенту, які відбудуться в травні.

Про це повідомляється на на сайті Європейської комісії.

«Ми знаємо, що існують сили, які намагаються зруйнувати наше суспільство, втрутитися у вибори та підірвати нашу демократію. Скоріш за все, вони активізують свої руйнівні дії напередодні та під час європейських виборів. Ми не можемо бути наївними. Настав час виступити на захист нашої демократії, щоб люди були краще інформовані, а їхні особисті дані були надійно захищені», - зазначив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Читайте також: Європейська народна партія призупинила членство партії Орбана

Сприяти забезпеченню вільних та справедливих виборів закликала всі політичні партії ЄС і єврокомісар із питань юстиції, захисту споживачів та гендерної рівності Вера Юрова.

Вона сказала: «Наші виборці заслуговують на прозорість процесу, який дозволить їм зробити свідомий вибір. Політична реклама, що оприлюднюється он-лайн, має бути настільки ж прозорою, як звичайна реклама, яку громадяни отримують у власні поштові скриньки або бачать на ринку. Політичні партії також мають захистити власні мережі від кібернетичних атак з повною повагою до правил захисту баз даних».

Як повідомляв Укрінформ, за правовими нормами ЄС політичні партії, які свідомо допускають маніпуляції з базами даних виборців або порушують їхні приватні права з метою вплинути на результати європейських виборів, можуть зазнати штрафів у розмірі до 5% річного партійного бюджету. Вони також уже не зможуть розраховувати на фінансування власної діяльності з бюджету ЄС. Такі норми набувають чинності вже у квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-