Євросуд вимагає від Росії пояснень у двох справах щодо MH17

Євросуд вимагає від Росії пояснень у двох справах щодо MH17

Укрінформ
ЄСПЛ направив запит до уряду Росії з вимогою дати пояснення по двох справах щодо збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17 у липні 2014 року та загибелі людей.

Про це інформує в четвер прес-служба ЄСПЛ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Європейський суд з прав людини вирішив 3 квітня поінформувати уряд Росії про два позови, подані проти РФ, та запитує про надання пояснень», - заявили у Суді.

Як пояснюється, позови внесені родичами загиблих людей у результаті збиття 17 липня 2014 року рейсу МН17 над територією східної України.

«Вони стверджують, що Російська Федерація була прямо або опосередковано відповідальною за руйнування літака та не проводить належним чином розслідування у співпраці з іншими слідчими», - йдеться у повідомленні ЄСПЛ.

У Суді відзначають, що його рішення по цій справі буде ухвалене пізніше.

Читайте також: Катастрофа MH17: родичі загиблих сподіваються, що РФ візьме на себе відповідальність

Колективні позови проти РФ внесені до суду особами із Австралії, Бельгії, Канади, Німеччини, Гонконгу, Індонезії, Ізраїлю, Малайзії, Нідерландів, Нової Зеландії, Філіппін, Великої Британії, США та В’єтнаму.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 було збито зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, яка дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно обвинуватили Росію у відповідальності за знищення малайзійського пасажирського літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-