Катастрофа MH17: родичі загиблих сподіваються, що РФ візьме на себе відповідальність

Катастрофа MH17: родичі загиблих сподіваються, що РФ візьме на себе відповідальність

Фото
Укрінформ
Нідерландський адвокат Веру Мева, який представляє інтереси родичів загиблих заявив, що його клієнти сподіваються, що нідерландський уряд зможе досягти успіху і добитися справедливості.

Про це адвокат розповів в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Родичі знають, що країни ведуть переговори. Для них це дуже важливо. Вони будуть чекати, поки з'явиться більше інформації, і вони сподіваються, що нідерландський уряд зможе досягти успіху і з’ясувати правду”, - сказав він.

Мева також зазначив, що його клієнти сподіваються, що Росія візьме на себе відповідальність за катастрофу MH17.

“Мої клієнти повідомили мені, що вони слідкують за цими переговорами між країнами з великим інтересом. Вони сподіваються, що Росія візьме на себе відповідальність і буде співпрацювати в подальших розслідуваннях”, - наголосив адвокат.

Нідерландський адвокат Веру Мева, який спеціалізується на авіакатастрофах, представляє інтереси 100 родичів загиблих рейсу МН17. У листопаді 2018 року вони подали на Росію позов до Європейського суду з прав людини.

Читайте також: Катастрофа MH17: Нідерланди та Австралія вперше обговорили питання з Росією

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди, Австралія та Росія цього місяця провели першу зустріч щодо відповідальності Росії за катастрофу MH17.

У травні минулого року Нідерланди та Австралія офіційно обвинуватили Росію у відповідальності за знищення малайзійського пасажирського літака рейсу МН17 в 2014 році.

Жодних подробиць переговорів з Росією не розголошують.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі в липні 2014 року. На борту лайнера знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року було збито зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, яка дислокується в Курську.

Фото: Ірини Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-