Південнокорейський корабель затримали за порушення санкцій ООН проти КНДР

Південнокорейський корабель затримали за порушення санкцій ООН проти КНДР

Укрінформ
Південнокорейський корабель був затриманий за підозрою в порушенні санкцій ООН, які обмежують постачання нафти Північній Кореї.

Про це заявили в міністерстві закордонних справ Сеула, повідомляє South China Morning Post.

"Південнокорейський корабель був затриманий на шість місяців за підозрою у порушенні санкцій ООН проти ядерних озброєнь Півночі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, крім південнокорейського корабля були затримані ще три судна за підозрою в підриві економічних заходів проти Півночі.

"Це перший випадок, коли південнокорейське судно було затримано за нібито порушення санкцій ООН", - сказав представник міністерства.

Судно, що перебуває в південному порту Пусана з жовтня минулого року, підозрюється в незаконній передачі нафти з корабля на північнокорейський танкер.

Читайте також: МАГАТЕ готове негайно відправити інспекторів до КНДР

Як відомо, через свою програму ядерних озброєнь КНДР зазнає численних санкцій відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН, які передбачають обмеження поставок нафти і палива в країну. Проте, згідно з нещодавніми звітами Альянсу, Пхеньян намагається обходити ці санкції, забезпечуючи поставку палива шляхом його перекидання між суднами в міжнародних водах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-