У МЗС Німеччини назвали чотири принципи успішної миротворчості

У МЗС Німеччини назвали чотири принципи успішної миротворчості

Укрінформ
Німеччина, яка є однією з найактивніших у миротворчих операціях країн, вважає вкрай важливим і надалі збільшувати внесок у справу підтримання миру.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у штаб-квартирі ООН на засіданні, присвяченому миротворчості, повідомили в МЗС Німеччини.

Він оголосив про намір Німеччини внести ще 15 мільйонів євро до Фонду побудови миру.

Дипломат назвав чотири важливі, з його погляду, аспекти, без урахування яких неможливо просунутися у миротворчості.

По-перше, миротворчість не працюватиме без фінансових ресурсів і кваліфікованих кадрів. По-друге, необхідно забезпечити безпеку самих 100 тисяч “блакитних касок”, які працюють у гарячих точках планети. По-третє, є потреба в сильних партнерах, зокрема, з боку міжнародних і регіональних організацій. І нарешті, на переконання Мааса, миру можна досягнути тільки шляхом політичних зусиль, головна відповідальність у чому лежить на супротивних сторонах. “Блакитні каски” не можуть замінити політичні процеси, але можуть створити простір, у якому ці процеси процвітають", - зазначив керівник МЗС ФРН.

Читайте також: Канада дає $15 мільйонів на збільшенні кількості жінок-миротворців

Німеччина є четвертим за вагомістю донором у миротворчому бюджеті, зараз вона бере участь у дев'яти з 14 місій. Країна також залучена до миротворчої діяльності за допомогою заходів стабілізації, підготовки кадрів тощо.

Миротворчість - одна з основних тем непостійного членства ФРН у Раді безпеки ООН в 2019-2020 роках. З 1 квітня країна головуватиме в цьому органі.

У 2018 році перший курс військових спостерігачів Бундесверу був присвячений ролі миротворців, у 2019-му в Берліні відбудеться курс підготовки поліцейських ООН. Центр міжнародних операцій з підтримання миру в німецькій столиці продовжує готувати цивільних експертів.

Нині під мандатом ООН у 14 миротворчих місіях задіяні понад 100 тисяч миротворців із 123 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-