Канада дає $15 мільйонів на збільшенні кількості жінок-миротворців

Канада дає $15 мільйонів на збільшенні кількості жінок-миротворців

Укрінформ
Канада передасть15 мільйонів доларів на потреби нового фонду ООН, що пропагуватиме участь жінок у міжнародних миротворчих місіях.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Одним із викликів миротворчості в 21 столітті є відсутність жінок чи то в ролі правоохоронців, чи військових, чи лідерів. Більша участь жінок у миротворчих процесах змінить динаміку цих місій та прокладе шлях до стійкішого миру. Ці кошти дозволять Фонду Ініціативи Елсі стати реальністю та продовжити дотримуватися зобов’язання залучати більше жінок до миротворчих місій”, - сказала Фріланд.

Читайте також: Канада застерігає Росію від військового втручання у Венесуелі

Міністерстві додали, що Фонд розпочав свою роботу сьогодні. Він пропонуватиме державам, які надсилають свій військовий чи поліцейський контингент до місій та організацій ООН, кошти для сприяння у відрядженні навчених та кваліфікованих жінок на службу.

У МЗС Канади нагадали, що вперше про плани створити подібний фонд прем’єр-міністр Канади оголосив у листопаді 2017 року. З того часу ця ініціатива існувала як пілотний проект, що шукав способи подолання бар’єрів на шляху збільшення участі жінок у миротворчих операціях.

Фото: ua.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-