Офіційний Лондон відхилив петицію щодо скасування Brexit

Офіційний Лондон відхилив петицію щодо скасування Brexit

Укрінформ
Уряд Великобританії не має наміру просити Євросоюз про скасування процедури виходу країни зі складу ЄС і продовжить працювати над здійсненням Brexit.

Заява уряду, що з'явилася у вівторок ввечері на сайті парламенту країни, стала відповіддю на петицію про скасування Brexit, яку підтримали майже 5,8 мільйона жителів Великобританії.

"Ми поважаємо результати референдуму 2016 року і разом з парламентом продовжимо працювати над затвердженням угоди, яка забезпечить вихід нашої країни з Європейського союзу", - йдеться в заяві, підготовленій Міністерством з питань Brexit.

Читайте також: Мей може оголосити дату своєї відставки - ЗМІ

Водночас уряд визнав, що петиція отримала істотну підтримку, однак наголосив, що майже три чверті британців, які мають право голосувати, взяли участь у референдумі 2016 року, очікуючи, що на його результати будуть зважати.

У заяві також зазначається, що консервативний уряд не порушуватиме обіцянок народові країни. У кабінеті прем'єр-міністра Терези Мей вважають, що відмовившись від здійснення Brexit, уряд підірве до себе довіру жителів Великобританії, а також завдасть сильного удару по основах демократії.

Читайте також: Життя після Brexit: британський депутат пропонує новий митний союз

Тим часом в Німеччині вже підрахували, скільки буде коштувати Brexit для самих англійців. Згідно даних аналітичного центру Bertelsmann Stiftung, в разі, якщо Британія вийде з ЄС по "жорсткого" сценарієм без договору, втрати для економіки європейських країн складуть близько 40 млрд євро в рік. Громадяни Великобританії втратять 57 млрд євро на рік (близько 900 євро на людину).

У разі виходу Британії з ЄС по "м'якому" сценарію з договором, сума втрат буде менше. Загальні втрати ЄС складуть 22 млрд. євро на рік, Британія втратить 32 млрд., Німеччина - 5 млрд., Франція - 4 млрд., Італія - ​​близько 2 млрд., Ірландія - 1,8 млрд.

Читайте також: ЄС завершив підготовку до "жорсткого" Brexit

Нагадаємо: що петиція про скасування Brexit і збереження членства Великобританії в ЄС отримала значну підтримку серед населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-