ЄС потребує розширення і поглиблення - Карл фон Габсбург

ЄС потребує розширення і поглиблення - Карл фон Габсбург

Укрінформ
В Європейському Союзі створена найсучасніша політична система у світі, хоча для посилення безпеки та єдності потребується його подальше поглиблення та внутрішня інтеграція.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив онук останнього імператора Австро-Угорщини Карла I та нинішній глава Дому Габсбургів Карл Габсбург-Лотаринзький.

"Я переконаний, що в Європейському Союзі ми маємо найсучаснішу політичну систему в світі, ніхто більше не має подібної. Особливо помітним для мене це стає, коли я відвідую інші наддержавні утворення, яких у світі багато. Я бачу, як вони заздрять ЄС і кажуть: “Боже, як далеко ці люди від нас відірвалися і тепер мають найсучаснішу систему”. Це завжди додає мені оптимізму щодо майбутнього ЄС, хоча мені його й так не бракує", - заявив він.

Карл фон Габсбург стверджує, що не слід чекати "ані розвалу Євросоюзу, ані його перетворення на федерацію". "На мою думку, багато хто намагається впхнути ЄС у своєрідні “корсети” федерації чи конфедерації. Це – абсолютно неправильні та шкідливі розмови. Структура ЄС – це специфічна архітектура, відмінна від федерації чи конфедерації, яка ніколи не стане подібною до них, оскільки розвивається у зовсім іншому напрямі. Тому я – абсолютний єврооптиміст", - сказав він.

Глава Дому Габсбургів переконаний, що Євросоюзу потрібні дві речі: "Нам треба розширення для нашої ж безпеки, і ми потребуємо поглиблення, тобто посилення внутрішньої інтеграції, для посилення єдності". "Сьогодення нам демонструє, що Європейський Союз і Європа – це дві різні речі. Тоді як ідея (концепція) має передбачати, що це – приблизно одне й те ж саме. Об'єднана Європа, або Європейський Союз, має охоплювати всю Європу, наскільки це можливо", - додав він.

Читайте також: Австрія не змогла стати посередником у війні на Донбасі – глава Дому Габсбургів

Щодо очікуваного виходу Великої Британії з ЄС, то Карл фон Габсбург вбачає, окрім негативних моментів і позитив: "У разі виходу Великої Британії з ЄС ми знову матимемо змогу зосередитися більше на розвитку нашого внутрішнього ринку. Адже для нас найбільше значення має те, що відбувається у нашому регіоні".

Детальніше читайте в інтерв’ю на сайті Укрінформу за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-