Австрія не змогла стати посередником у війні на Донбасі – глава Дому Габсбургів

Австрія не змогла стати посередником у війні на Донбасі – глава Дому Габсбургів

Укрінформ
Австрія є дуже хорошим майданчиком для переговорів, однак, в питанні війни на Сході України їй не вдалося стати справжнім посередником і вона не відіграє жодної конкретної ролі.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив онук останнього імператора Австро-Угорщини Карла I та нинішній глава Дому Габсбургів Карл Габсбург-Лотаринзький.

"У ситуації з Україною, думаю – однозначно ні. Я знаю про обговорення, які велись щодо можливості, наприклад, перенесення частини переговорів у "Мінському форматі" сюди, до Австрії. Однак, як відомо, це не відбулося, оскільки пан Путін вирішив відвідати тут одне весілля. Я не критикую нашого міністра закордонних справ, а просто констатую факт. І я засмучений, що цього (перенесення переговорів) не сталося", - заявив Карл фон Габсбург, відповідаючи на питання, чи вдалося Австрії стати справжнім посередником з нейтральною позицією у питанні врегулювання війни на Сході України.

Він підкреслив, Австрія – "дуже хороший майданчик для переговорів".

"Але в українському випадку вона не відіграє жодної конкретної ролі. А шкода, адже у нас з Україною тісні історичні стосунки. Ми жили, працювали і розвивалися впродовж тривалого часу разом із великою частиною українських земель. І маючи такі міцні історичні зв'язки з Україною, ми повинні займати більш рішучу позицію. Однак я цього не бачу", - додав глава Дому Габсбургів.

Читайте також: Путін на Донбасі клонує ситуацію з Берлінською стіною - експерт

Він також зазначив, що не втомлюється критикувати людей, які не приділяють належної уваги конфлікту на Донбасі: "Дії Росії в Україні є абсолютно неприйнятними. Проблема в тому, що дуже мало людей про це говорять".

Фото: Katharina Schiffl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-