Єврокомісар Еттінґер вимагає протидії впливу Китаю в ЄС

Єврокомісар Еттінґер вимагає протидії впливу Китаю в ЄС

Укрінформ
Єврокомісар з питань бюджету Ґюнтер Еттінґер вважає за потрібне протидіяти потраплянню під китайський контроль ключових елементів європейської інфраструктури.

Про це член Європейської Комісії (ЄК) заявив в інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke, повідомляє Deutsche Welle.

"Я з тривогою спостерігаю, як в Італії та в інших європейських країнах елементи стратегічно важливої ​​інфраструктури - лінії електропередач, ділянки швидкісного залізничного сполучення або порти - потрапляють не в європейські, а в китайські руки", - заявив єврочиновник.

На думку Еттінґера, уряди окремих європейських країн просто недостатньо враховують національні та європейські інтереси, коли допускають такі явища. "Варто було б подумати про запровадження європейського права вето або європейського механізму схвалення угод, здійснюваного через Єврокомісію", - додав єврокомісар.

На тлі цього член Єврокомісії наголосив на необхідності негайної розробки європейської стратегії щодо Китаю. 

Читайте також: Шовковий шлях: Німеччина попереджає Італію про "гіркий присмак" від угоди з Китаєм

Як повідомлялося, 24 березня міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас розкритикував Італію за підтримку "Нового Шовкового шляху" і застеріг Рим від сподівань нажитися на участі у китайському проекті.

Як повідомляв Укрінформ, Італія підписала меморандум взаєморозуміння з Китаєм на підтримку ініціативи Пекіна зі створення нового Шовкового Шляху "Один пояс, один шлях".

Таким чином Італія стала першим членом семи найбільших економік світу, що приєдналася до програми «Один пояс, один шлях».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-