Шовковий шлях: Німеччина попереджає Італію про

Шовковий шлях: Німеччина попереджає Італію про "гіркий присмак" від угоди з Китаєм

Укрінформ
Берлін розкритикував Італію за підтримку "Нового Шовкового шляху" і застеріг Рим від сподівань нажитися на участі у китайському проекті.

Про це глава МЗС ФРН Хайко Мас заявив в інтерв'ю Welt am Sonntag, повідомляє DW.

"Якщо деякі держави думають, що з китайцями можна укласти хитрі угоди, то одного разу вони здивуються, коли прокинуться в залежності", - сказав політик.

Пропозиції, вигідні в короткостроковому плані, можуть швидше, ніж здається, "отримати гіркий присмак", попередив Мас. Китай вивів з бідності в середній клас мільйони людей і тепер жорстко переслідує власні інтереси в глобальному масштабі, пояснив він, підкресливши, що європейські держави можуть вистояти в конкуренції з такими "гігантами", як Китай, Росія і США, лише в єдиному блоці як Євросоюз.

Напередодні Італія, незважаючи на міжнародну критику, підтримала ініціативу Китаю по створенню "Нового Шовкового шляху". На урочистій церемонії в Римі прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте і голова КНР Сі Цзіньпін підписали декларацію про наміри, згідно з якою Китай найближчим часом інвестує кілька мільярдів євро в розвиток стратегічно важливих торгових портів Генуя і Трієст і розширить співпрацю з Італією в цілому ряді сфер.

Читайте також: Італія долучилася до "Нового Шовкового шляху"

В рамках масштабного інфраструктурного проекту Китай збирається вкласти мільярди євро в розвиток європейських портів, автомагістралей і залізниць, телекомунікаційних мереж і аеропортів. В результаті повинні з'явитися нові економічні і торговельні шляхи, що ведуть з Китаю в ЄС, Африку і Латинську Америку, а також сучасні торгові маршрути в самому азіатському регіоні.

Критики цього проекту, в першу чергу представники США і деяких країн-членів ЄС, побоюються, що в результаті Китай перетвориться в ще більш могутню економічну державу.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-