Штати ввели санкції проти кораблів, що обходили ембарго для КНДР

Штати ввели санкції проти кораблів, що обходили ембарго для КНДР

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оприлюднив новий список санкцій проти десятків морських суден, у тому числі двох російських, через порушення ними економічного ембарго проти Північної Кореї.

Про це йдеться в офіційному документі, оприлюдненому Міністерством фінансів США разом з Держдепартаментом і Береговою охороною Сполучених Штатів, повідомляє Укрінформ.

"Незважаючи на потужні санкції США та ООН проти КНДР, Північна Корея продовжує ухилятися від них, зокрема через незаконні перевезення нафтопродуктів і вугілля на суднах", - наголошується в документі.

Читайте також: США не знайшли свідчень підготовки КНДР до нових пусків ракет

За інформацією американського уряду, в 2018 році північнокорейські порти отримали щонайменше 263 танкерні поставки очищеної нафти, що, за оцінками, може дорівнювати імпорту 3,78 млн барелів нафти. Це все здійснювалося за допомогою, в тому числі, іноземних суден.

Серед списку таких кораблів, що потрапили під американські санкції, названі, зокрема, російські судна "Вітязь" і "Тантал". Їх підозрюють у прихованому перевантаженні нафти в танкери Північної Кореї у відкритому морі.

Читайте також: У КНДР вирішують, чи продовжувати ядерні переговори зі США

Загалом, у списку санкцій США опинилися судна під прапорами КНДР, Росії, С'єрра-Леоне, Панами, Того, Сінгапуру, а також невстановленої національної приналежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-