США не знайшли свідчень підготовки КНДР до нових пусків ракет

США не знайшли свідчень підготовки КНДР до нових пусків ракет

Укрінформ
Експерти Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні не знайшли свідчень на випробувальному полігоні Сохе в районі Тончхан-ні в КНДР, які б говорили про можливість проведення там найближчим часом нових ракетних пусків.

Відповідний звіт було опубліковано у вівторок на сайті дослідницького центру.

У документі зазначається, що хоча недавня активність на полігоні свідчить про те, що він знову перебуває у робочому стані, все ж не було зафіксовано жодної значної активності на вертикальному стенді для випробувань ракетних двигунів і на пусковому майданчику з моменту публікації останнього звіту (9 березня).

"Судячи з усього, ракети-носія на полігоні немає. Ніякої значної активності також не зафіксовано і на інших об'єктах полігону", – наголосили автори звіту.

Читайте також: У КНДР вирішують, чи продовжувати ядерні переговори зі США

Раніше на основі проведеного аналізу знімків з комерційних супутників експерти США виступили з твердженням, що КНДР може вести підготовку до проведення найближчим часом нових ракетних випробувань.

Читайте також: КНДР може готувати новий пуск балістичної ракети – ЗМІ

Представник Держдепартаменту високого рангу заявив на брифінгу для журналістів, що американський уряд визнав би можливий новий космічний запуск у КНДР порушенням країною мораторію на ракетні випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-