КНДР може готувати новий пуск балістичної ракети – ЗМІ

КНДР може готувати новий пуск балістичної ракети – ЗМІ

Укрінформ
Зображення одного з об'єктів поблизу Пхеньяна, отримані з комерційних супутників, свідчать про те, що КНДР може готувати запуск балістичної або космічної ракети впродовж ближчого часу.

Про це йдеться в повідомленні в п'ятницю на американському радіо NPR.

"На знімках зображена місцевість, відома як Санумдонг, об'єкт, де Північна Корея збирала деякі зі своїх міжконтинентальних балістичних ракет і ракетоносіїв для супутників", - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Штати заявили про готовність до нових переговорів з КНДР

На зображеннях, зроблених 22 лютого компанією DigitalGlobe, які має у своєму розпорядженні NPR, видно легкові автомобілі та вантажівки, припарковані біля об'єкта. Поруч розташовані залізничні вагони, де також встановлені два крани.

"Якщо поєднати все це разом, дійсно виглядає так, що північні корейці перебувають у процесі збирання ракети", - наводить радіо оцінку Джеффрі Льюіса, директора проекту щодо нерозповсюдження в Східній Азії Інституту міжнародних досліджень в Каліфорнії.

Водночас нагадується, що декілька днів тому з інших супутникових знімків була помічена висока активність щодо перебудови ракетного майданчику на полігоні Сохе, в районі західного узбережжя КНДР. З цього місця впродовж певного періоду до 2016 році відбулося кілька спроб космічних запусків.

Читайте також: Трамп: Я буду розчарований, якщо Кім дійсно відновлює ядерні об'єкти

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея почала демонтувати ракетно-ядерний об'єкт на полігоні в Сохе перед першим самітом лідерів КНДР і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-