ЄС та Британія зазнають мільярдних збитків за будь-якого сценарію Brexit

ЄС та Британія зазнають мільярдних збитків за будь-якого сценарію Brexit

Дослідження
Укрінформ
Країни Євросоюзу та Британія зазнають економічних збитків у мільярди євро за будь-якого сценарію Brexit – «м’якого» чи «жорсткого».

Про це йдеться у результатах дослідження німецького фонду Bertelsmann, повідомляє Politico.

«Жорсткий» особливо сильно вдарить і по громадянах Євросоюзу, і по громадянах Британії. Він призведе до щорічних збитків у 57,3 мільярдів євро для Великої Британії і 40,4 мільярдів євро для інших 27 держав-членів Євросоюзу. «М'який» Brexit – вихід Британії з угодою - теж дорого обійдеться Європі, хоча і значно менше, ніж «жорсткий» Brexit. У Великій Британії втрати доходів в разі «м'якого» Brexit складуть 32 мільярди євро на рік, тоді як в інших країнах ЄС - 22 мільярди євро», - йдеться в повідомленні.

Так, зокрема, при «жорсткому» Brexit одна лише Німеччина втратить щорічний дохід у 9,5 мільярдів євро. Франція і Італія, згідно з результатами дослідження, втратять відповідно 8 і 6 мільярдів євро щорічних доходів.

Читайте також: ЄС може відтермінувати Brexit до 22 травня за однієї умови

З іншого боку, від виходу Великої Британії з ЄС виграють деякі держави: щорічний дохід США може вирости на 13 мільярдів євро, а КНР – на 5 мільярдів євро.

Як повідомлялося, офіційною датою Brexit поки що залишається 29 березня. Лідери ЄС уже відкинули прохання британської прем’єрки Терези Мей відтермінувати його до 30 червня, але схиляються до такої дати, як 22 травня – проте за умови, що британський парламент проголосує за Brexit-угоду на наступному тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-