ЄС може відтермінувати Brexit до 22 травня за однієї умови

ЄС може відтермінувати Brexit до 22 травня за однієї умови

Укрінформ
Лідери Євросоюзу готові дати відстрочку для Brexit до 22 травня, проте лише за умови, що парламент Британії наступного тижня схвалить угоду про вихід країни з ЄС.

Про це написав на своїй сторінці у Twitter редактор видання Buzzfeed Альберто Нарделлі, коментуючи проект висновків, які лідери країни-членів ЄС збираються схвалити за підсумками нинішнього саміту.

"Європейська рада зобов’язується погодитися на перенесення Brexit до 22 травня 2019 року, але тільки якщо Угода про вихід буде схвалена Палатою громад наступного тижня. Враховуючи те, що Велика Британія не має наміру брати участь у виборах до Європарламенту, подальше перенесення цієї дати неможливе", - написав Нарделлі.

Читайте також: Мей планує Brexit до 30 червня, референдумів не буде

Слід нагадати, що прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей попросила ЄС відтермінувати дату виходу країни з цього блоку аж до 30 червня після того, як британська Палата громад двічі відхилила розроблений її урядом договір про Brexit. Але британські парламентарі, з іншого боку, погодилися, що "жорсткий" вихід із ЄС є неприйнятним. Наразі офіційною датою Brexit залишається 29 березня.

Як відомо, дводенний саміт країн-членів ЄС триває в Брюсселі 21-22 березня.

Фото: Geert Vanden Wijngaert/AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-