Німеччина більше витрачатиме на оборону й допомогу за кордоном

Німеччина більше витрачатиме на оборону й допомогу за кордоном

Укрінформ
Федеральний уряд ФРН у середу обговорив проект бюджету на 2020 рік та основні показники до 2023 року, де передбачено істотне підвищення витрат на безпеку.

Про це повідомив віце-канцлер, міністр фінансів ФРН Олаф Шольц, представляючи в Берліні журналістам у середу бюджетні плани на 2020 і на період до 2023 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми побачимо серйозне підвищення витрат на оборонні потреби у порівнянні з 2018-2019 роками... Бундесвер отримає підтримку, якої він потребує", - заявив Шольц.

Статті витрат, пов'язані з обороною, буде збільшено на 2 млрд євро 2020 року і на 3,3 млрд євро до 2023.

Шольц назвав збільшення "тенденцією" і розкритикував те, що 2010 року тодішній уряд прийняв рішення про скорочення військового бюджету.

Також більш як на 2 млрд євро буде збільшено статтю витрат на надання гуманітарної допомоги, допомоги на розвиток інших країн, запобігання кризам. Він уточнив, що з 2014 року цю статтю було збільшено з 6 до більш як 10 млрд євро. "Це досить багато", - вважає міністр.

"Німеччина добре зрозуміла, що це дві ноги, на яких тримається архітектура безпеки", - так Шольц пояснив збільшення цих двох статей — допомога та оборона. За його словами, співвідношення 1Х1 тут варто вважати розумним балансом.

Читайте також: Меркель розповіла, що робить її країна задля безпеки людей

У цілому глава Мінфіну назвав бюджет хорошим, підкресливши, що в ньому як і раніше не закладено борги, а також, що жоден попередній уряд не інвестував стільки в майбутнє, в те, щоб Німеччина була «сучасною, інноваційною, економічно успішною країною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-