Австрійці порахували, скільки їм коштувало головування країни в Раді ЄС

Австрійці порахували, скільки їм коштувало головування країни в Раді ЄС

Укрінформ
Витрати усіх австрійських міністерств та відомств на проведення заходів в рамках головування Австрії у Раді Євросоюзу у другій половині 2018 року були удвічі більшими від запланованих та склали понад 96,5 млн євро.

Про це повідомляє австрійська газета Die Presse.

"Як свідчать відповіді на серію парламентських запитів з боку "Соціал-демократичної партії Австрії", на головування в Раді ЄС було витрачено 96,5 млн євро. Це – майже удвічі більше, ніж глава уряду Себастіан Курц заявляв перед цим. Роком раніше Себастіан Курц стверджував, що витрати будуть десь 43 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Лише федеральна канцелярія витратила на заходи в рамках головування в Раді ЄС 41,3 млн євро. Другим найбільшим за такими витратами відомством стало Міністерство внутрішніх справ з 14 млн євро.

Читайте також: Парламент Австрії збереться обговорити візит терориста з Крайстчерча

Як зазначає видання, організація Австрією головування в Раді ЄС загалом отримала велику похвалу, що, втім, не скажеш про змістовну роботу уряду.

"Так, мало змін відбулося у тих питаннях, які федеральний уряд визначив пріоритетними – як-от щодо теми міграції, чи ж наведення мостів між Східною та Західною Європою", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-