Парламент Австрії збереться обговорити візит терориста з Крайстчерча

Парламент Австрії збереться обговорити візит терориста з Крайстчерча

Укрінформ
В Нацраді Австрії наступного тижня проведуть засідання, на якому, зокрема, буле розглянуто повідомлення про перебування в Австрії терориста Брентона Тарранта.

Про це заявив голова Постійного підкомітету комітету з внутрішніх справ Національної ради Австрії Вернер Амон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на те, що наразі мова йде лише про чутки, ми серйозно ставимося до будь-якої потенційної загрози нашій безпеці", - сказав Амон.

Участь у засіданні підкомітету, який займається оглядом заходів із захисту конституційних інститутів та їх спроможності діяти, візьмуть також міністри внутрішніх справ, оборони та юстиції. Засідання носить закритий характер.

Читайте також: Поліція вважає відповідальною за теракти в Новій Зеландії одну людину

Парламентська опозиція Австрії вже заявила про те, щоб результати засідання були донесені до громадськості. Опозиційні "Соціал-демократична партія Австрії" та список "Jetzt" вже заявили, що хочуть почути наступного тижня в Парламенті звіт від міністра внутрішніх справ Герберта Кікля, призначеного на посаду від правопопулістської партії FPO, про "загрози, які наразі виходить з боку правого екстремізму в Австрії".

Опозиційні партії обґрунтовують свою вимогу тим, що стали відома інформація про перебування стрілка з Крайстчерча у Відні, а також у зв’язку з повідомленнями ЗМІ про існування " правоекстремістської мережі в парамілітарній сфері, яка може простягатися аж до австрійського міністерства оборони".

Читайте також: П'ять рушниць і дозвіл на зброю: новозеландський стрілець постав перед судом

Як повідомлялося, судячи з фотографій терориста Брентона Тарранта у Facebook, під час своєї подорожі країнами Східної Європи восени 2018 року він також перебував і в Австрії. Наразі правоохоронні органи країни перевіряють цю інформацію.

Також австрійські медіа повідомляли раніше про існування групи діючих та колишніх німецьких військовослужбовців та поліцейських правих поглядів, які в чатах в Інтернеті готуються до "Дня Х" (коли впаде державний порядок) і про можливі зв’язки цієї групи з Австрією. Зазначається, що австралієць Таррант також був обізнаний про цю ситуацію навколо поширення правого екстремізму в німецькій армії, а також писав у своєму так званому "маніфесті" про те, що в Європі є "сотні тисяч націоналістів-солдатів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-