ЄС уважно спостерігатиме за Молдовою після виборів - Могеріні

ЄС уважно спостерігатиме за Молдовою після виборів - Могеріні

Укрінформ
ЄС продовжує вважати Молдову однією з ключових країн Східного Партнерства, водночас у європейських партнерів існують причини для певного занепокоєння станом справ у країні після парламентських виборів.

Про це у понеділок у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом з міністрами ми розглянули ситуацію в Молдові після парламентських виборів, та оцінили стан справ, за повної поваги до політичних процесів у цій країні. Міністри висловили певні занепокоєння і погодилися, що ми будемо уважно спостерігати за процесом формування уряду, і за тим, яку програму уряд запропонує. Знову – це не наше завдання втручатися у дискусії навколо формування коаліції або навколо формування уряду. Але наша справа – зберігати пильність стосовно ситуації з верховенством права та, перш за все, з імплементацією порядку денного Угоди про асоціацію», - наголосила Високий представник ЄС.

Вона підкреслила, що Євросоюз має бажання підтримати реформи в країні та її демократичну перспективу.

«Молдова для нас є ключовим партнером у Східному партнерстві, десяту річницю якого ми маємо намір відзначити тут у травні», - додала Федеріка Могеріні.

Читайте також: Міністри ЄС підтвердили невизнання анексії Криму Росією

Як повідомляв Укрінформ, Конституційний суд Молдови визнав результати парламентських виборів, які відбулися 24 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-