Лондон засуджує анексію Криму та спроби РФ перекроїти європейські кордони

Лондон засуджує анексію Криму та спроби РФ перекроїти європейські кордони

Заява
Укрінформ
Уряд Великої Британії ніколи не визнає російську незаконну анексію Криму, і закликає Москву припинити спроби перекроїти карту європейських кордонів.

Про це йдеться у заяві міністра МЗС Великої Британії Джеремі Ганта, з нагоди 5-ї річниці незаконної анексії українського півострова.

“Я засуджую незаконну анексію української Автономної республіки Крим та міста Севастополя 5 років тому. Велика Британія ніколи не визнає незаконну анексію Криму Росією, і ми закликаємо РФ припинити незаконний контроль над півостровом, і спроби перекроювання європейських кордонів”, - заявив він.

Гант також закликав Москву негайно відпустити українських політичних в'язнів, які перебувають на території Криму й Росії.

“Росія продовжує порушувати права людини поза її кордоном, шляхом систематичного переслідування тих, хто висловлює незгоду з незаконною анексією Криму. Я закликаю до негайного звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають у Криму та Росії без доступу до них міжнародних моніторингових організацій та необхідної медичної допомоги.

Росія повинна також негайно звільнити 24 українських моряків, які були заарештовані після законного перетину Керченської протоки“, - додав міністр.

Глава британського МЗС також заявив, що Лондон й далі підтримуватиме суверенітет й територіальну цілісність України.

Читайте також: Окупанти присудили незгодним із анексією Криму загалом 257 років за гратами

“Ми приєднуємося до НАТО й ЄС у засудженні невиправданого застосування РФ сили проти українських суден в листопаді минулого року. Велика Британія, разом із нашими партнерами по ЄС і G7, залишається незмінною в нашій підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Крим - це Україна“, - наголосив Гант.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-