Глава МЗС Британії прокоментував нові санкції проти РФ

Глава МЗС Британії прокоментував нові санкції проти РФ

Укрінформ
Нові санкції ЄС, Канади та США проти Росії демонструють неприпустимість використання військової сили проти трьох українських судів в Керченській протоці і Чорному морі.

Про це заявив глава МЗС Великобританії Джеремі Хант, йдеться в прес-релізі відомства.

«Сьогодні Велика Британія і наші міжнародні партнери в ЄС, Австралії, Канаді та США направили Росії однозначний сигнал про те, що її напад на українські судна в Керченській протоці і Чорному морі в минулому році було абсолютно неприйнятним», - заявив він.

За словами Ханта, ці санкції є ще одним прикладом того, що міжнародне співтовариство виступає проти Росії, оскільки вона наполегливо порушує міжнародне право.

«Ми будемо продовжувати вживати необхідні заходи у відповідь на зусилля Росії дестабілізувати Україну», - наголосив міністр.

Читайте також: США анулювали візи працівникам Міжнародного кримінального суду – Помпео

Хант також зазначив, що Росія повинна негайно звільнити 24 затриманих українських військовослужбовців і повернути захоплені кораблі: «Ми як і раніше глибоко занепокоєні безпекою і благополуччям військовослужбовців, яких несправедливо тримають під вартою в Росії. Росія повинна дозволити вільний і безперешкодний прохід українських і міжнародних суден через Керченську протоку і Азовське море», - йдеться в заяві.

Сьогодні, 15 березня, Рада ЄС, США і Канада розширили санкції проти Росії у зв'язку з керченської агресією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-