США анулювали візи працівникам Міжнародного кримінального суду – Помпео

США анулювали візи працівникам Міжнародного кримінального суду – Помпео

Укрінформ
США анулювали візи представників МКС, які, на думку Вашингтона, вдаються до спроб політично вмотивованого переслідування американських громадян через їхню участь у військовій місії США в Афганістані.

Про це заявив у п'ятницю державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми рішуче налаштовані захищати американських і союзних військових та цивільних від страху перед несправедливим переслідуванням за дії, які були вжиті з метою захисту нашої великої нації. Ми мали побоювання, що суд може зрештою чинити політично мотивоване переслідування американців, і наші побоювання справдилися", - заявив Помпео.

Таким чином, за його словами, станом на сьогодні запроваджуються візові обмеження проти представників Міжнародного кримінального суду (МКС) та інших іноземних осіб, "чиє перебування або запланована діяльність у Сполучених Штатах спричинить серйозні потенційно негативні зовнішньополітичні наслідки".

Читайте також: Канада розширила санкції проти РФ

Водночас держсекретар наголосив, що ці зусилля не завершуються на запроваджені візових обмежень. "Ми готові вжити додаткових заходів, включаючи економічні санкції, якщо МКС не змінить свого курсу", - підкреслив Помпео.

Як відомо, у листопаді 2017 року прокурор МКС виступив з ініціативою провести розслідування "щодо ситуації в Афганістані". У Вашингтоні вважають, що цей процес може мати політичні мотиви з метою переслідування американських громадян, які брали участь у місії США в Афганістані.

У вересні 2018 року адміністрація Трампа попередила МКС, що переслідування американців за політичною ознакою матиме наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-