Росія гібридно розколює ЄС – депутат Європарламенту від Австрії

Росія гібридно розколює ЄС – депутат Європарламенту від Австрії

Укрінформ
Росію не цікавить згуртована та сильна Європа, а тому вона намагається за допомогою цілого комплексу гібридних заходів стратегічно послабити і розколоти ЄС.

На цьому наголосив в інтерв’ю австрійській газеті Kurier політик від "Австрійської народної партії" Отмар Караc, який також є головою делегації Європарламенту по зв’язках з Росією.

"Як голова делегації Європарламенту по зв'язках з Росією я володію інформацією від відповідних служб ЄС, а також від країн-членів ЄС, згідно з якою Росія не лише систематично продукує і поширює фальшиву інформацію, а також намагається за допомогою цілого комплексу гібридних заходів стратегічно послабити і розколоти ЄС", - заявив він.

Читайте також: Росія використовує міфи проти щеплень у гібридній війні — Клімкін

За словами євродепутата, окрім кібератак та фінансової підтримки правоекстремістських і популістських партій, російські спецслужби також проводять активні заходи всередині країн-членів ЄС: "Ми пам'ятаємо інциденти зі Скрипалем і з полковником австрійський армії, який діяв як російський шпигун та був викритий в минулому році".

Австрійський політик поскаржився на те, що до сих пір Європа не може і не має права виступати у зовнішньополітичних і військово-політичних питаннях єдиним фронтом: "Але якби могла, то у зовнішньополітичному і військово-політичному відношенні вона була б сильнішою за Росію і США".

Читайте також: Росія хоче посварити країни НАТО - президент Словаччини

На його переконання, європейська суспільно-політична модель з парламентською ліберальною демократією і нормами правової держави для Путіна є "як більмо на оці".

"Звичайно, Путін користується тим, що всередині Європи панують чвари і вона не діє згуртовано в світовій політиці. Тому я вимагаю скасування принципу одноголосності при вирішенні зовнішньополітичних питань в ЄС", - заявив політик.

Читайте також: Варшава найбільше боїться гібридних дій Росії — експерт

За його словами, лише так ЄС може представляти континент у світі і на рівних взаємодіяти з Росію, Китаєм та США.

"Поки лише в одному питанні ЄС виступив більш-менш згуртовано: єдина реакції ЄС на анексію Криму стала сюрпризом для Путіна. На такий опір він не розраховував. Без санкцій Європи Путін, ймовірно, пішов би далі аж до Одеси і Балтійського моря. Люди в Прибалтиці живуть в страху", - заявив Карас.

Фото: flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-