Росія використовує міфи проти щеплень у гібридній війні — Клімкін

Росія використовує міфи проти щеплень у гібридній війні — Клімкін

Укрінформ
Поширення російськими тролями у соцмережах антивакцинальних міфів є складовою гібридної війни Росії проти людства.

Про це написав у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін на підтримку комунікаційної кампанії за вакцинацію очільниці МОЗ Уляни Супрун.

"Дослідники проаналізували тисячі дописів у соцмережах, які поширювали антивакцинаторські міфи: більшість з них, як і у випадку з втручанням в американські вибори, були написані з пов’язаних з Росією акаунтів. Саме так підривають суспільну довіру до зусиль системи охорони здоров’я для підвищення рівня вакцинації населення в Україні та в усьому світі", - зазначив Клімкін.

Читайте також: Facebook та Instagram боротимуться з фейками щодо щеплень

Він додав, що потім, посіявши розбрат та суспільний неспокій, Росія використовує критичну епідеміологічну ситуацію як аргумент у своїх "failed state закидах" до України та інших країн.

"Ця дезінформаційна кампанія проти здоров’я у всьому світі — невід’ємна складова гібридної війни Росії проти людства. Таким чином, роблячи щеплення, ви також посилюєте імунну систему онлайн-дискурсу та нейтралізуєте російський дезінформаційний вірус", - резюмував глава зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-