У Брюсселі активісти вимагали звільнити українських моряків

У Брюсселі активісти вимагали звільнити українських моряків

Фото
Укрінформ
У Європейському кварталі Брюсселя біля будівель Єврокомісії та ЄР відбулася демонстрація на підтримку українських моряків, захоплених російськими військовими у листопаді минулого року під час збройної провокації проти українських кораблів в районі Керченської протоки.

Пікет було організовано активістами Білоруської Європейської Асоціації, до події приєдналися представники українських громад в Бельгії та міжнародного руху #LIBERATECRIMEA, які надали Укрінформу інформацію про цю подію.

"Ми прийшли сюди, щоб висловити підтримку українським військовополоненим морякам та політичним в'язням, які утримуються Росією на її території та в окупованому Криму. Ми очікуємо від Євросоюзу більш активних дій, сильніших санкцій, щоб зупинити державу-агресора, державу-терориста - Росію. Вона має звільнити Крим, піти зі Сходу України та перестати порушувати міжнародне право та права людини» - наголосив під час виступу на мітингу кримськотатарський активіст Ельнур Амєтов.

Представниця української громади Ганна Яворська подякувала присутнім на акції громадянам Білорусі та Грузії за підтримку і солідарність, та звернулася до полонених українських моряків.

"Друзі, тримайтеся. Знайте, що ви завжди в центрі нашої уваги. З нами сьогодні справжні браття – тут зібралися і білоруси, і грузини, і українці, і кримські татари. Шлемо вам слова підтримки. Україна буде знову цілісною державою!", - сказала українська активістка.

Читайте також: Росія має забезпечити українським морякам захист згідно з міжнародним правом - ООН

За словами організаторів, акція проведена напередодні засідання Ради Безпеки ООН, яке має відбутися 15 березня й буде присвячено п’ятій річниці початку незаконної окупації Криму Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-