У Болгарії ініціюють референдум «За мир»

У Болгарії ініціюють референдум «За мир»

Укрінформ
Представники політичної партії «Альтернатива болгарському відродженню» виступили з ініціативою про проведення загальнонаціонального референдуму «За мир».

Про це заявив керівник партії Румен Петков, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На референдумі ми хотіли б дізнатися думку більшості громадян нашої країни, чи хочуть вони, щоб на території Болгарії розміщувалася ядерна зброя і щоб територія держави стала майданчиком для будівництва додаткових військових споруд наступального характеру. Крім того, на референдумі буде поставлено ще одне запитання: чи хочуть громадяни Болгарії зростання напруженості в басейні Чорного моря і в Балканському регіоні», - сказав Петков.

Читайте також: Російських хакерів підозрюють в організації кібератак на сайти ЦВК і МВС Болгарії

Політик зазначив, що референдум набуває особливої ​​актуальності в контексті заяв США про вихід з Договору про ракети середньої і меншої дальності і вжиття дзеркальних заходів з боку Росії.

Найближчим часом, за словами Петкова, ініціативний комітет розпочне збір підписів для передачі парламенту в тримісячний строк усіх необхідних документів для затвердження ініціативи про проведення референдуму.

Читайте також: Соціалісти Болгарії вимагали введення європейської мінімальної зарплати та пенсій

На підтримку референдуму виступили Болгарський землеробський союз, партія болгарських лібералів, Рух «За соціальний гуманізм» і політичний рух болгарських соціал-демократів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-