Латвія відгородилась від Росії 93-кілометровим парканом

Латвія відгородилась від Росії 93-кілометровим парканом

Укрінформ
Латвія звела на кордоні з Росією 93-кілометровий паркан, обговорюється питання продовження будівництва на інших ділянках кордону.

Про це повідомляє Delfi.

«На латвійсько-російському кордоні завершені будівельні роботи зі зведення 93-кілометрового паркана з колючого дроту. Однак поки залишається відкритим питання, чи не буде потрібне будівництво додаткових загороджень», - йдеться в повідомленні.

Згідно з укладеною у 2015 році угодою, всього планується зміцнити і модернізувати 282,6 км латвійсько-російського кордону. У будівельний проект було включено зведення спеціальних дерев'яних містків, патрульних стежок, контрольних смуг і вищезгаданого паркану заввишки 2,7 метра з колючого дроту. Загальні витрати на будівництво складуть 21 млн 168,410 тис. євро.

Читайте також: Трамп хоче взяти $8 мільярдів на прикордонну стіну в бюджеті 2020 року – ЗМІ

Оскільки при аналізі безпеки на кордоні з'ясувалося, що на ділянках, де вже встановлено новий паркан з колючого дроту, істотно знизилася кількість порушень, було прийнято рішення про будівництво ще 100 аналогічних загороджень. На це додатково буде потрібно ще 5,6 млн євро.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-