Трамп хоче взяти $8 мільярдів на прикордонну стіну в бюджеті 2020 року – ЗМІ

Трамп хоче взяти $8 мільярдів на прикордонну стіну в бюджеті 2020 року – ЗМІ

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп має намір залучити $8,6 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою в бюджеті 2020 року, проект якого буде представлений уже в понеділок.

Про це повідомило в неділю американське центральне видання The Hill.

"Президент Трамп має намір розмістити запит на $8,6 млрд в бюджеті 2020 року на будівництво давно обіцяної ним стіни вздовж кордону з Мексикою ", - зазначається в публікації.

Ця сума суттєво перевищує запит Трампа в бюджеті на нинішній рік ($5,7 млрд). Очікується, що проект державного фінансування на 2020 рік буде поданий президентом у понеділок, і чергова мільярдна ініціатива Трампа знову зустріне опір у Конгресі.

Розмір запиту в проекті бюджету підтвердив ЗМІ високопоставлений представник адміністрації. При цьому уточнюється, що ці кошти планується використати на встановлення приблизно 700 миль (близько 1120 км) нових бар'єрів на південному кордоні США.

За попередньою інформацією, гроші на будівництво стіни підуть з бюджету Міністерства внутрішньої безпеки в розмірі $5 млрд та Пентагону - $3,6 млрд.

Читайте також: Трамп хоче підняти плату за розміщення військ США

Крім того, пропозиція Трампа окремо передбачає залучення близько 2,8 тис. працівників правоохоронних та інших органів для посилення безпеки кордону, а також 100 судових груп для розгляду імміграційних справ.

Демократи вже розкритикували наміри Трампа перерозподілити мільярдні статки в бюджеті, заявивши, що президент уже викликав "широкомасштабний хаос" та призвів своєю ініціативою до найдовшого в історії "шатдауну" уряду США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-