США закликають не купувати венесуельську нафту

США закликають не купувати венесуельську нафту

Укрінформ
Офіційний Вашингтон закликає Індію та інших учасників ринку припинити купувати венесуельську нафту, яка є основним джерелом прибутку для уряду президента Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Reuters.

«Сполучені Штати закликають, щоб Індія припинила купувати венесуельську нафту, яка є основним джерелом прибутку для уряду президента Ніколаса Мадуро», - сказав посланник Вашингтону у Венесуелі Елліот Абрамс.

Адміністрація Трампа висловила такий же заклик іншим урядам, сказав Абрамс, а також іноземним банкам та приватним компаніям, що ведуть бізнес з урядом Мадуро.

Читайте також: Штати не виключають санкцій проти всіх, хто підтримує режим Мадуро

Як відомо, Венесуела кілька місяців переживає політичну кризу. 22 січня у країні почалися масові акції протесту — відразу після вступу Ніколаса Мадуро на пост голови держави на другий термін. Наступного дня голова венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасово виконуючим обов'язки президента країни. Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-