Помпео привітав усіх жінок і дівчат зі святом 8 березня

Помпео привітав усіх жінок і дівчат зі святом 8 березня

Укрінформ
Глава Держдепу США Майкл Помпео привітав усіх жінок і дівчат зі святом 8 березня.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США, оприлюдненій у п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Сполучені Штати з гордістю відзначають Міжнародний жіночий день, 8 березня. Ми висловлюємо нашу вдячність усім жінкам і дівчатам по всьому світу, які зробили величезний внесок у підтримку тих, хто відчув на собі виклики й труднощі, а також спрямували власні громади та країни на шлях до більшого прогресу", - підкреслюється в привітальній заяві.

Помпео від імені Сполучених Штатів висловив вдячність жінкам, які головують у залах засідань, в уряді, хто змінює життя у шкільних класах і лабораторіях, надає допомогу сім'ям і громадам, робить відкриття, щоб запобігти хворобам.

Водночас, зауважив держсекретар, перешкоди для жінок у досягненні рівного статусу все ще зберігаються. "У дуже багатьох місцях жінки та дівчата досі не можуть скористатися основними правами й посісти гідне місце в суспільстві. Ми прагнемо до світу, в якому жінки й дівчата можуть вільно реалізувати свій потенціал і жити гідно разом зі своїми сім'ями, громадами й країнами", - підкреслив Помпео.

Читайте також: Міжнародний жіночий день відзначили демонстраціями у європейських столицях

Він також наголосив, що сміливі жінки надихають світ на краще і відіграють важливу роль у підтримці миру, процвітання й безпеки для всіх.

"Міжнародний день жінок – це нагадування про те, щоби знову присвятити себе досягненню гендерної рівності й згадати тих, хто перевершив нас та мав бачення, як відстоювати права половини населення, щоби було краще всім", - підкреслив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-