Міжнародний жіночий день відзначили демонстраціями у європейських столицях

Міжнародний жіночий день відзначили демонстраціями у європейських столицях

Укрінформ
У міжнародний жіночий день у деяких столицях європейських країн відбулися заходи, присвячені дотриманню прав жінок у сучасному світі.

Про це пише Reuters.

«Агітатори за гендерну рівність відзначили міжнародний жіночий день у п'ятницю протестами, дискусійними панелями та урочистостями», - йдеться у повідомленні.

Іспанська столиця побачила дві різні акції проти гендерного насильства та патріархального суспільства. Спочатку опівночі відбулася акція жінок з каструлями у Мадриді, пізніше вранці, розпочалася інша акція, в якій взяли участь близько 200 жінок-велосипедисток.

У Парижі демонстранти з «Міжнародної амністії» зібралися біля посольства Саудівської Аравії для того, щоб намалювати плакати, з гаслом «Клаксон за права жінок» та закликати звільнити ув'язнених активісток у Саудівській Аравії, у тому числі тих, які боролися за право жінок на керування автомобілем у глибоко консервативному саудівському суспільстві.

Читайте також: У Харкові поліція роз'єднала паралельну ходу прихильників і противників фемінізму

У Лондоні відомі діячі культури та колишні політики-жінки влаштували панельну дискусію щодо того, які проблеми порушуються жінками у міжнародний жіночий день найчастіше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-