У Харкові поліція роз'єднала паралельну ходу прихильників і противників фемінізму

У Харкові поліція роз'єднала паралельну ходу прихильників і противників фемінізму

Фото, відео
Укрінформ
Посилені наряди поліції, зокрема спецпідрозділ в шоломах і бронежилетах, а також кінологи, розділили "Марш жіночої солідарності" й акцію противників фемінізму, учасники яких пройшли в загальному строю головною вулицею від площі Свободи до площі Конституції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На чолі колони - група активістів громадських організацій "Традиції і порядок", "Право і молодь" і "Фрайкор". Вони скандують гасла, які написані у них на плакатах:"Фемінізм - це хвороба!", "Феміністки - не жінки!", "Сім'я понад усе!", "Нації потрібні матері і діти!" тощо.

У Харкові пройшов "Марш жіночої солідарності" / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Слідом за ними йдуть півсотні поліцейських в бронежилетах, і лише потім - дві сотні прихильників жіночої солідарності, в основному, студентська молодь. Вони марширують під дріб барабанів і скандують свої гасла: "Всі різні, всі рівні!", "Коли тобі кажуть мовчати, говори голосніше!", "Кухня і мода - це не свобода!", "Не продавайся за квіти - завтра станеш у плити! ". Колону замикають поліцейські. Правоохоронці - не менше трьохсот осіб - підтримують порядок і на тротуарах по всьому шляху проходження колони.

"Ми зібралися в знак солідарності і підтримки, щоб разом сказати, що місце жінки - не тільки вдома або на кухні, але і в громадському просторі міста", - пояснює організатор "Маршу жіночої солідарності", лідер громадської організації "Харківське жіноче об'єднання "Сфера" Анна Шаригіна.

У той же час, лідер організації "Фрайкор" Георгій Тарасенко стверджує, що філософія феміністок йде врозріз з національними українськими цінностями, заснованими на сімейних зв'язках.

Читайте також: У Києві жінки вийшли на Марш проти сексизму та насильства

Перехожі охоче фотографували учасників колони та їхні плакати, при цьому не приєднуючись ні до одних, ні до інших.

Єдина колона з поліцейськими, які загальним числом перевершували всіх учасників, дійшла до кінцевої точки маршруту - площі Конституції. Тут одночасно відбулося два мітинги, учасники яких протягом півгодини висловлювали в мегафони свої думки про гендерну рівність.

Інцидентів не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-