У Києві жінки вийшли на Марш проти сексизму та насильства

У Києві жінки вийшли на Марш проти сексизму та насильства

Фото
Укрінформ
На Михайлівській площі столиці проходить Марш жінок. Гасло, під яким жінки вийшли 8 березня на акцію, - “Солідарність і різноманіття. Разом проти насильства!”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми об'єднуємось заради спільної мети: посилити голос жінок та нашу видимість у суспільстві. Ми більше не будемо терпіти зверхність, зневагу, сексизм, сексуальну об’єктивацію та насильство. Наші потреби - це не “жіночі питання”, як ми часто чуємо від посадовців, ЗМІ та загалом від суспільства. Наші потреби - це невід’ємні права людини”, - наголосили на початку маршу його організатори.

Марш проти сексизму й насильства в Києві / Фото: Мінченко Геннадій. Укрінформ

Наразі на марш вийшли близько двох сотень осіб. Вони тримають плакати з надписами "Місце жінки всюди", "Антиберегиня", "Жінка - не товар", "Жінка - людина, а не інкубатор". Серед учасників мітингу - посол Королівства Швеція в Україні Мартін Хагстрьом.

Організатори маршу - громадські організації Insight LGBTQ NGO, Український жіночий фонд.

Марш супроводжує поліція комунікації, представники вибухотехнічної служби, три автомобілі швидкої допомоги, патрульна і кінна поліція. Охороняють учасників маршу представники Нацгвардії.

Читайте також: У Києві проходить благодійний марафон

На початку маршу правоохоронці затримали кількох радикально налаштованих молодиків, які намагалися вчинити провокації і повалити апаратуру учасників акції.

Праворадикали, яких налічується кілька десятків, організували свій мітинг біля пам'ятника княгині Ользі. Вони розгорнули плакати з надписами "Проти лесбійського сепаратизму". Їх теж оточили представники Нацгвардії.

Наразі ситуація спокійна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-