У Росії засекретили доповідь про

У Росії засекретили доповідь про "вимушену корупцію"

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії відмовилося розкрити доповідь для уряду, відповідно до якої корупційні правопорушення будуть виправдовувати «обставинами непереборної сили».

Про це повідомляє Центр антикорупційної політики (ЦАП) партії «Яблуко», який зажадав цей матеріал у Мін'юсту РФ.

«Надати текст доповіді не видається можливим, оскільки даний документ належить до службового листування з урядом РФ, матеріали якого не надаються», — цитує ЦАП відповіді відомства на запит про документ.

Як стало відомо, Міністерство юстиції РФ підготувало доповідь прем'єр-міністру країни Дмитру Медведєву про «вимушену корупцію» - в документі, як припускається, описуються «обставини непереборної сили», за яких пропонується не карати російських чиновників за антикорупційним законодавством. Тепер стало відомо, що доступ до доповіді для громадськості закрили.

Читайте також: Кількість росіян, які вважають неправильним шлях РФ, досягла максимуму

Раніше Міністерство юстиції РФ озвучило ініціативу про запровадження поправок, що дозволяють не вважати правопорушенням випадки корупції, які сталися через «обставини непереборної сили». Але прописаних у законопроекті конкретних форс-мажорних ситуацій поки ніхто не бачив.

У ЦАП упевнені, що така ініціатива лише погіршить ситуацію з корупцією в Росії. «Коли чиновники перевіряють на корупцію самі себе, результат передбачуваний. Зараз багато правопорушень розбирають комісії всередині держорганів. Така система працює на кругову поруку, а не на зниження рівня корупції. Якщо дати їм додатковий інструмент ухилення від покарання, результат буде ще гірший», — зазначають в організації.

Там наголосили, що в ситуації з корупційними злочинами дотримуються принципу нульової толерантності. Антикорупціонери мають намір оскаржити відмову Мін'юсту надати доповідь. У ЦАП підкреслюють, що у федеральних законах немає «службового листування» як підстави для відмови на запит інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-