У посольстві РФ зафіксували

У посольстві РФ зафіксували "незвичну активність" до та після отруєння Скрипалів — ЗМІ

Укрінформ
За кілька днів до та після отруєння "Новічком" екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері розвідка Британії зафіксувала незвичну активність у посольстві РФ у Лондоні.

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на Press Association.

"Спецслужби розслідували незвичну та підвищену активність у російському посольстві в Кенсінгтоні в дні до і після нападу на Скрипалів", - заявило джерело Press Association.

Як зазначається, MI5, MI6 та Центр урядового зв'язку Великої Британії спостерігали "шалені приїзди і від'їзди" біля будівлі посольства 4 березня минулого року. Джерело пояснило, що "британські служби безпеки наглядають за відомими і прихованими іноземними розвідниками".

Велика Британія звинувачує Росію в тому, що вона стоїть за нападом на Скрипалів. У березні минулого року прем'єр-міністр Тереза Мей вигнала 23 передбачуваних російських шпигунів з лондонського посольства, що стало найбільшим масовим вигнанням дипломатів після холодної війни.

Читайте також: Син жертви “Новічка” вимагає від Путіна видати підозрюваних

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними у британському Солсбері й госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння "Новічком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер - 45-річний Чарлі Роулі вижив.

Британська влада офіційно звинуватила Росію в причетності до отруєння Скрипалів нервово-паралітичною речовиною «Новічок».

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Пізніше розслідувачі The Insider і Bellingcat опублікували фотографію третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів - співробітника ГРУ "Сергія Федотова", справжнє ім'я якого Денис Сергєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-