Син жертви “Новічка” вимагає від Путіна видати підозрюваних

Син жертви “Новічка” вимагає від Путіна видати підозрюваних

Укрінформ
Син отруєної поблизу Солсбері громадянки Британії Дон Стерджес звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням видати підозрюваних у вбивстві матері.

Витяги з листа наводить газета Sunday Mirror.

«Івен Хоуп сьогодні оприлюднив лист, який він надіслав Володимиру Путіну, вимагаючи справедливості через рік після того, як його мати померла внаслідок застосування "Новічка" у нападі у Солсбері. 20-річний Івен вимагає від Путіна видати двох підозрюваних у скоєнні злочину», - йдеться у повідомленні.

«Британська поліція вважає, що за її смерть відповідальні принаймні двоє громадян РФ, але, здається, вони захищені вашою державою. Я звертаюся до вас як людина, щоб ви дозволили нашим офіцерам допитати цих людей щодо вбивства моєї матері... Найменше, на що вона заслуговує - це справедливість", - написав Хоуп.

Він звинувачує британський уряд у тому, що той не надає родині жодної підтримки, каже, що його сім'я навіть повинна була звернутися до благодійної організації, щоб сплатити за похорон матері.

Читайте також: Творець "Новічка" пояснив, чому вижили Скрипалі

Дон померла після розпилення отруйної речовини "Новічок" - замаскованої під парфуми - на її зап'ястя.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2018 р. колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію було знайдено непритомними у британському Солсбері й госпіталізовано з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння "Новічком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей 44-річна Дон Стерджес померла, її партнер - 45-річний Чарлі Роулі вижив.

Британська влада офіційно звинуватила Росію в причетності до отруєння Скрипалів нервово-паралітичною речовиною «Новічок».

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Фото: The Sun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-