Трамп наказав оформити виплату від Пінчука через благодійну організацію - Коен

Трамп наказав оформити виплату від Пінчука через благодійну організацію - Коен

Укрінформ
Екс-адвокат президента США Майкл Коен стверджує, що Дональд Трамп просив, аби український бізнесмен Віктор Пінчук переказав плату за його виступ - $150 тисяч - благодійній організації, щоб уникнути оподаткування.

Про це Коен заявив під час слухань Комітету з нагляду Палати представників Конгресу США, повідомляє Time.

"Я отримав вказівку від Трампа, щоб контракт був укладений на ім'я Фонду Дональда Трампа, а не власне Дональда Трампа за надані послуги", - заявив Коен, відповідаючи на запитання про можливе ухилення від оподаткування з боку нинішнього президента США.

За словами Коена, Віктор Пінчук звернувся до Трампа з проханням виступити на українсько-американському економічному форумі в 2015 році, коли його президентська кампанія вже розпочалася.

Трамп не міг бути присутнім на заході особисто, тому, за словами Коена, домовився , що дасть за допомогою скайпу 15-хвилинне інтерв'ю за $150 тисяч доларів, яке буде показано на форумі. При цьому Трамп розпорядився, щоб плата йому була оформлена як пожертвування.

Раніше повідомлялося, що спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який очолює розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори, зацікавився пожертвою українського бізнесмена Віктора Пінчука.

Читайте також: У Пінчука спростовують, що платили Skadden за звіт про суд над Тимошенко

Під час слухань у Конгресі США Коен заявив, що президент змусив його збрехати розслідуванню про бізнес у Росії під час президентської кампанії, а також про виплати "відступних" порноакторці за її мовчання про зв'язок із Трампом.

Як повідомляв Укрінформ, колишній давній адвокат Дональда Трампа Майкл Коен впродовж трьох днів дає свідчення на слуханнях у Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-