США готують нові санкції проти Росії — текст законопроекту

США готують нові санкції проти Росії — текст законопроекту

Укрінформ
У США опубліковано текст законопроекту, що передбачає запровадження нових санкцій проти Росії.

Законопроект має назву Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019.

"Законопроект (передбачає - ред.) посилення НАТО, боротьби з міжнародною кіберзлочинністю, запровадження додаткових санкцій щодо Росії, та інші цілі", - йдеться у документі.

Автори законопроекту пропонують запровадити санкції проти людей, які підтримують Росію в її шкідливій кібердіяльності, а також проти оточення президента РФ Володимира Путіна - політичнх фігур, олігархів та інших осіб, які причетні до корупційних дій.

Передбачається також запровадити заборону на операції з новим суверенним боргом РФ, який був випущений Мінфіном, ЦБ, Фондом національного добробуту, будь-яким фінансовим інститутом від імені РФ тривалістю понад 14 днів.

Крім того, пропонується ввести обмежувальні заходи проти російських фінансових інститутів, які підтримували втручання російського уряду в демократичні процеси або вибори в будь-якій іншій країні.

Сенатори також пропонують запровадити санкції проти інвестицій в російські СПГ-проекти за межами РФ. Йдеться про проекти вартістю від одного мільйона доларів США або від п'яти мільйонів доларів США сумарно протягом 12 місяців.

Читайте також: США та Євросоюз визнають необхідність подальших санкцій проти РФ - Волкер

Зазначається, що у разі схвалення у Сенаті законопроект має бути переданий до Палати представників. Потім документ іде на підпис президентові США Дональду Трампу.

Як повідомлялося, 13 лютого група сенаторів США внесла на розгляд верхньої палати Конгресу проект закону про захист безпеки Америки від Кремля (DASKA), спрямований на посилення економічного, політичного й дипломатичного тиску на Росію.

Авторами законопроекту є сенатори від Республіканської партії Ліндсі Грем і Корі Гарднер, а від демократів - Боб Менендез, Бен Кардін і Джин Шахін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-