США та Євросоюз визнають необхідність подальших санкцій проти РФ - Волкер

США та Євросоюз визнають необхідність подальших санкцій проти РФ - Волкер

Укрінформ
США і ЄС у п'яту річницю захоплення Криму Російською Федерацією визнають потребу подальших санкцій.

Про це сказав представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер під час виступу у Мистецькому арсеналі на V Міжнародному форумі ʺОкупований Крим: 5 років опоруʺ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже ретельно слідкуємо за дотриманням прав людини в Криму, ми також дуже виважено слідкуємо за ситуацією щодо запровадження санкцій і ми в тісній співпраці з партнерами у Євросоюзі працюємо для того, щоб і надалі підтримувати режим санкцій, пов'язаний з Кримом. Визнаючи, що вже п'яті роковини захоплення Криму ми, США разом з ЄС, визнаємо потребу подальших санкцій", - сказав Курт Волкер.

Читайте також: Марина Порошенко: Ми думаємо про життя у звільненому Криму

Як відомо, в Україні 26 лютого відзначають День спротиву окупації Криму. Цього дня у 2014 році біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим відбувся багатотисячний мітинг кримськотатарських активістів на підтримку територіальної цілісності України. Російська влада окупованого півострова й дотепер не припиняє репресії проти проукраїнських і кримськотатарських активістів: нині відомо про 17 зниклих безвісти, 12 загиблих, 39 політв’язнів, 10 із яких уже засуджено. Також у Криму заборонена діяльність Меджлісу кримськотатарського народу як "екстремістської" організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-