Число росіян, стурбованих корупцією, досягло максимуму з 2005 року

Число росіян, стурбованих корупцією, досягло максимуму з 2005 року

Опитування
Укрінформ
За даними соцопитування, проведеного Левада-Центром, число росіян, яких турбує висока корупція в РФ досягло 41%.

Про це повідомляє «Коммерсантъ».

Найгострішими проблемами громадяни РФ вважають зростання цін (62%) і бідність (44%).

Відзначається, що найсуттєвіше за останні роки змінилося ставлення до корупції: якщо в 2016-го року вона турбувала 24% респондентів, то зараз вже 41%.

Стурбованість з цього приводу говорить про те, що громадяни перестають вірити в ефективність влади, вважає експерт центру Марина Красильникова. З 2005 року, коли Левада-Центр почав проводити такі опитування, число росіян, занепокоєних корупцією, досягло історичного максимуму.

При цьому тільки кожного четвертого респондента (28%) турбує економічна криза, стан промисловості та сільського господарства.

Читайте також: "Наводи на город Вашингтон": в Ісаакієвському соборі виконали пісню про бомбардування США

У числі найменш важливих для росіян проблем, про які вони розповіли соціологам, - обмеження громадянських прав і свобод, це хвилює тільки 6% опитаних.

Порівняно високі показники стурбованості корупцією пов'язані з тим, що населення РФ вважає, що влада не дбає про народ і поглинена лише власним збагаченням, відзначає видання.

За підсумками 2018 року Росія зайняла 138-е зі 180 місць у глобальному індексі сприйняття корупції, який щороку публікує міжнародна організація Transparency International.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-