Штати прокоментували погрози Росії націлити на них ракети

Штати прокоментували погрози Росії націлити на них ракети

Укрінформ
Попередження і чергові погрози від очільника Кремля Володимира Путіна щодо наслідків для США після розірвання ракетного договору є порожніми словами.

Так держсекретар США Майкл Помпео прокоментував висловлювання російського президента під час його послання до Федеральних зборів гучними заявами, інформує CNN.

"Так, Путін тоді вкотре оголосив про нібито готовність Москви у відповідь на розгортання американських ракетних систем в Європі скерувати російське озброєння на США. Це, безперечно, є гучними словами з Москви. Ці слова націлені на те, щоб прикрити ключовий виклик. Адже він говорив про рішення США вийти з договору, що поширюється на ракетні системи середньої і меншої дальності", – сказав він.

Читайте також: Лукашенко боїться, що США, "не дай бог", розмістять ракети в Україні

Окрім того, Помпео нагадав, що ракетні домовленості порушувала саме Росія.

"Росія порушувала цей договір, тому для американців немає ніякого сенсу і далі пов'язувати себе обмеженнями, передбаченими цим договором", – наголосив держсекретар.

Читайте також: Як дядько Сем допомагає Києву в інформаційній війні з Москвою

Зазначимо, під час щорічного послання Федеральним зборам Путін при нагоді полякав новою російською зброєю. Зокрема, очільник Кремля розповів про нову гіперзвукову ракету "Циркон" та анонсував "вихід у світ" безпілотної системи "Посейдон". 

Нагадаємо: США 2 лютого офіційно повідомили Росію про призупинення участі у ДРСМД. Це означає, що американська сторона має право розробляти та виготовляти заборонене угодою озброєння. Росія заявила, що також призупиняє участь у "Ракетному договорі" і починає науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи зі створення нових видів ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-