Лукашенко боїться, що США,

Лукашенко боїться, що США, "не дай бог", розмістять ракети в Україні

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив побоювання щодо можливого розміщення в Європі американських ракет середньої і меншої дальності, а також пообіцяв відповідні дії разом з Росією.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на виступ Лукашенка під час зустрічі з особовим складом Військової академії.

"Я боюся того, що американці скористаються моментом - зірвали цей договір, і розмістять ракети в Європі. Ось тут уже мало не покажеться і нам. Тому нам треба буде разом з Росією думати про заходи у відповідь", - заявив Лукашенко. І додав, що "гірше буде, якщо ці ракети будуть розміщені (не дай бог, гіпотетично) на території України".

Лукашенко також підкреслив, що вірить російській стороні в тому, що "вона не порушувала відповідний договір" і заявив, що обговорював ракетне питання особисто під час зустрічі з президентом РФ. Хоча, за словами білоруського президента, повна інформація з цього питання від нього прихована.

Читайте також: Екс-генсек НАТО не виключає, що на Білорусь чекає війна та анексія

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Майк Помпео оголосив про припинення участі США в ДРСМД, оскільки 2 лютого закінчився термін ультиматуму, який США пред'явили Росії 4 грудня 2018 року. Сполучені Штати пообіцяли вийти з ДРСМД, якщо Росія не повернеться до виконання своїх зобов'язань за договором протягом 60 днів.

У Вашингтоні вважають, що РФ порушила ДРСМД тим, що створила ракети 9М729. Москва це заперечує. Однак дані досліджень ряду країн, отримані протягом багатьох років, підтверджують порушення з боку Москви. Згідно з даними американської сторони, ракета 9М729 здатна пролетіти понад 500 кілометрів, що суперечить ДРСМД.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-