У ЄС троє з чотирьох жертв бояться повідомити про злочин - Єврокомісар

У ЄС троє з чотирьох жертв бояться повідомити про злочин - Єврокомісар

Укрінформ
Напередодні Європейського дня допомоги жертвам злочинів, який у країнах ЄС відзначається 22 лютого, представники Єврокомісії нагадали, що люди, які постраждали від рук зловмисників, мають право відстоювати власну гідність та притягнути злочинців до відповідальності.

Про це йдеться у заяві, яку напередодні Європейського дня допомоги жертвам злочинів оприлюднила Єврокомісар з питань юстиції, прав споживачів та гендерної рівності Вера Юрова.

«Жертвою злочину, на жаль, може стати кожен з нас. Тим не менш, не всі жертви злочинів повідомляють про це: на 25 мільйонів порушених справ на території ЄС, за нашою оцінкою, припадає ще 75 мільйонів випадків, про які не було повідомлено. Ми маємо намір покласти край такому явищу», - йдеться у Заяві.

Читайте також: Євросоюз закликає ООН повністю виконати гуманітарну програму для України

Єврокомісар зауважила, що жертви часто не звертаються до поліції, тому що побоюються своїх нападників або негативних наслідків кримінального розслідування. Але всі європейці повинні усвідомлювати, що вже сьогодні в ЄС жертви злочинів можуть скористатися зрозумілим пакетом прав, незалежно від того, на території якої держави ЄС відбувся злочин. Такий пакет передбачає повагу до потерпілого, встановлює високі стандарти професійної роботи слідчих, які мають на меті запобігання будь-яких страждань або шкоди для потерпілих в ході розслідування злочину.

«У цей день я ще раз віддаю повагу (словацькому журналісту-розслідувачу) Яну Кучаку (Ján Kuciak), який був вбитий рік тому. Ми маємо захистити журналістів від будь-яких форм залякування або нападів», - додала Єврокомісар.

Журналіста-розслідувача Яна Кучака та його дівчину було вбито 21 лютого 2018 року у Словаччині, ймовірно, через його розслідування діяльності італійської мафії на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-