Євросоюз закликає ООН повністю виконати гуманітарну програму для України

Євросоюз закликає ООН повністю виконати гуманітарну програму для України

Укрінформ
Загалом, 5,2 млн жителів України так чи інакше відчувають на собі вплив російської агресії, при чому 2,3 млн людей потребують гуманітарної підтримки, в тому числі з боку ООН, однак гуманітарна програма ООН для України виконується лише на 37%.

Про це заявив у середу на ГА ООН постпред ЄС при Організації Жоао Вале де Альмейда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За даними ООН, 5,2 млн жителів України продовжують відчувати наслідки тривалої кризи – напряму або опосередковано", - озвучив останню статистику представник Європейського Союзу.

У цьому зв'язку він згадав про План гуманітарного реагування ООН 2019-2020 рр., який, за його словами, містить заклики до фінансування з боку донорів.

Читайте також: Порошенко обговорив з главою сесії Генасамблеї ООН протидію агресії Росії

"За розрахунками ООН, в 2019 році знадобиться 162 млн для того, щоб допомогти 2,3 млн чоловікам, жінкам і дітям з найбільш уразливих верств населення в Україні шляхом надання гуманітарної допомоги й захисту. І ми нагадуємо, що попередній план гуманітарного реагування на 2018 рік був оцінений у $187 млн, але, на жаль, він був профінансований лише на 37%", - підкреслив дипломат.

Він зауважив, що подібні скорочення призводять до швидкого зменшення можливостей надавати гуманітарну допомогу. "А це, разом з обмеженням доступу гуманітарної допомоги може призвести до погіршення стандартів життя тих, хто постраждав найбільше. Це може призвести до появи нових гуманітарних потреб", - заявив представник Євросоюзу.

Він нагадав, що Європейський Союз і 28 держав-членів є найбільшими донорами гуманітарної підтримки, а також допомоги на стадії раннього відновлення й розвитку для України. За його словами, ЄС виділив більше 681 млн євро з початку конфлікту, й приблизно половина з цієї суми пішла на гуманітарну допомогу.

"Сьогодні ми вкотре виступаємо із запевненнями зробити все можливе в цих питаннях для того, щоби скоротити страждання українського населення", - наголосив постійний представник ЄС при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-